Uvjeti korištenja

 1. Prodavatelj - trgovačko društvo Plusios M d.o.o., Stražnjički put 42, 10000 Zagreb, OIB: 69017077690.

 2. www.vivatap.com.hr - web stranica u vlasništvu Prodavatelja.

 3. Kupac - svaka osoba koja je nakon pregleda i odabira proizvoda izvršila registraciju svojih podataka te naručila proizvod.

 4. Korisnik "www.vivatap.com.hr" – svaka osoba koja web stranicu "www.vivatap.com.hr" koristi u svrhu ostvarivanja kupnje proizvoda oglašenih na istoj ili dobivanja informacija o pojedinom proizvodu.

 5. Korištenje "www.vivatap.com.hr" – pristup stranici "www.vivatap.com.hr" radi dobivanja informacija o sadržaju iste i/ili ostvarivanja web trgovina.

 6. Online kupnja ili web trgovina – ostvarivanje kupnje proizvoda putem "www.vivatap.com.hr".

 7. Proizvodi – svi proizvodi koji su istaknuti na "www.vivatap.com.hr", a koje je moguće kupiti putem web trgovine.

Opće odredbe uvjeta prodaje

 1. Nositelj svih prava na internet stranici www.vivatap.com.hr je trgovačko društvo Plusios M d.o.o. (u  daljnjem  tekstu Plusios M). Korištenjem usluge "www.vivatap.com.hr" web trgovine smatra se da su potrošači u svakom trenutku upoznati s ovim Uvjetima prodaje (u daljnjem tekstu: Uvjeti), te da ih u cijelosti razumiju i prihvaćaju.

 2. Ovi Uvjeti primjenjuju se na prava i obveze koja se odnose na kupnju proizvoda putem www.vivatap.com.hr te prava i obveze koje proizlaze iz sklapanja Ugovora o prodaji na daljinu (u daljnjem tekstu: Ugovor) između potrošača kao krajnjeg kupca i www.vivatap.com.hr web trgovine, smatraju se sastavnim dijelom takvih ugovora. a u odnosu na uvjete i način naručivanja proizvoda, cijene proizvoda, načina plaćanja, jamstva, reklamacija i povrata, dostave, zaštite tajnosti osobnih podataka i druga pitanja vezana uz korištenje www.vivatap.com.hr i online kupnje.

 3. Korisnike upućujemo da se prije same kupovine upoznaju s ovim Uvjetima te da iste redovno provjeravaju, kako bi bili upoznati sa svim pravima i obvezama.

 4. Ugovor o kupoprodaji proizvoda između Kupca i Prodavatelja zaključen je trenutkom narudžbe proizvoda.

 5. Putem www.vivatap.com.hr moguće je izvršiti kupnju proizvoda samo na području Republike Hrvatske što podrazumijeva dostavu kupljenih proizvoda isključivo na istom području.

 6. Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici, a djelomično poslovno sposobne osobe ugovor mogu zaključiti samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika ili skrbnika.  Za postupanje suprotno ovoj odredbi Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.

 7. Korisnici "www.vivatap.com.hr" dužni su dati točne, važeće i potpune osobne podatke prilikom ispunjavanja obrasca za narudžbu, a suprotno postupanje ovlašćuje Prodavatelja da uskrati takvom korisniku pristup ili ostvarenje svih ili dijela usluga koje nudi "www.vivatap.com.hr"

 8. Prodavatelj je ovlašten, bez prethodne obavijesti, mijenjati sadržaj ovih Općih uvjeta, asortiman proizvoda, cijene istih, druge podatke vezane uz web shop kao i sav ostali sadržaj "www.vivatap.com.hr" zbog čega su Korisnici "www.vivatap.com.hr" dužni prilikom svake posjete istoj web stranici pregledati sadržaj iste. Suprotno postupanje oslobađa Prodavatelja bilo kakve odgovornosti. Navedene promjene stupaju na snagu objavom na internetskoj stranici www.vivatap.com.hr.

 9. Prodavatelj se oslobađa svake odgovornosti za štetu koja bi mogla nastati na uređajima koji omogućuju pristup "www.vivatap.com.hr" i podatcima pohranjenim na istim uređajima prilikom korištenja "www.vivatap.com.hr" ukoliko je ista nastala uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa i sl. te drugih slučajeva za koje nije odgovoran Prodavatelj. Također, Prodavatelj je oslobođen svake odgovornosti u slučaju nastanka okolnosti koje onemogućavaju korištenje "www.vivatap.com.hr".

 10. Prodavatelj se u potpunosti odriče bilo kakve odgovornosti za točnost i/ili potpunost svih informacija i sadržaja koji se nalaze na "www.vivatap.com.hr". Plusios M zadržava pravo pogreške u opisu i slici proizvoda koje su postavljene prema informacijama od strane proizvođača.

 11. Plusios M sve materijale, fotografije i tekst postavlja na web stranicu u dobroj namjeri kako bi kupcu olakšali odabir prilikom kupovine. Plusios M ne jamči da fotografije proizvoda u potpunosti odgovaraju izgledu samog proizvoda. Za moguće nenamjerne greške kod opisa proizvoda ne odgovaramo. Moguće su razlike stvarnog proizvoda i fotografije proizvoda te opisanog proizvoda na ovim stranicama, ukoliko proizvođač izmijeni neku od karakteristika ili sadržaj proizvoda. Svi opisi se redovito i detaljno provjeravaju.

Cijena

 1. Cijene proizvoda su maloprodajne. Cijene proizvoda i cijene dostave izražene su u kunama te je u istima sadržan pripadajući PDV.

 2. Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti kao što je ovlašten bez prethodne obavijesti mijenjati cijene isključivo za web shop. Također, Prodavatelj je ovlašten bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti popust, dnevne ili tjedne akcije, akcije za pojedini proizvod, grupu proizvoda i/ili za sve proizvode, kao i za određeni način plaćanja. Navedene pogodnosti mogu biti isključive za web kupovinu što će kupcu biti naznačeno prije same kupovine.

 3. Neovisno od prethodne točke ovih Općih uvjeta, sva naručena roba biti će isporučena po cijenama koje su vrijedile pri izradi ponude.

Plaćanje

 1. Plaćanje kupljenih proizvoda kupac može izvršiti isključivo virmanom/internet bankarstvom.

 2. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku primitka uplate na žiro-račun Prodavatelja IBAN HR2824070001100460960.

Dostava

 1. Proizvode koji su plaćeni sukladno dostavljenoj ponudi biti će isporučeni Kupcu u roku od jednog do tri radna dana, (osim otoka, ovisi o voznom redu trajekta i Dubrovačke regije), pod uvjetom da su narudžbe zaprimljene do 12 sati od ponedjeljka do petka, računajući od dana uplate. Ukoliko želite dogovoriti odgovarajući termin dostave, molimo Vas da to napišete pod VAŠA PORUKA, kako bi mogli Vašu želju prenijeti dostavnoj službi. Prilikom obrade pošiljke Kupac dobiva obavijest na mail o statusu njegove pošiljke.

 2. Dostavu vrši Prodavatelj (putem svojih djelatnika) ili angažiranjem renomirane dostavne (kurirske) službe. Dostava se vrši do ulaza u stambeni objekt željene adrese. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije dužan nositi robu do kata na kojem se nalazi kupac već do ulaza u zgradu. 

 3. Proizvode koji su plaćeni sukladno dostavljenoj ponudi biti će isporučeni Kupcu u roku od jednog do tri radna dana, (osim otoka, ovisi o voznom redu trajekta i Dubrovačke regije), pod uvjetom da su narudžbe zaprimljene do 12 sati od ponedjeljka do petka, računajući od dana uplate. U slučaju da kupljeni proizvod Prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti u navedenom roku, o tome će obavijestiti Kupca radi dogovora o novom roku isporuke. U ovom slučaju Kupac ima pravo i na raskid Ugovora.

 4. Prilikom preuzimanja dostavljenog proizvoda, Kupac je dužan pregledati isporučeni proizvod i u slučaju vidljivog oštećenja ima pravo odbiti preuzimanje istog te tražiti isporuku neoštećenog proizvoda.

 5. U slučajevima kada je Kupcu isporučen proizvod različit od onog kojeg je kupio, isti ima pravo na isporuku naručenog proizvoda, a ukoliko to nije moguće Kupac ima pravo na povrat novca u iznosu plaćene cijene proizvoda, cijene dostave i naknadu troškova povrata proizvoda te je dužan vratiti krivo dostavljen proizvod.

 6. Prilikom dostave, uz kupljeni proizvod, Kupac dobiva potvrdu o primitku pošiljke koju je obvezan potpisati. Potpisom na potvrdi o primitku pošiljke smatra se da je proizvod preuzet bez vanjskih vidljivih oštećenja.

 7. Cijene dostave istaknute su na "www.vivatap.com.hr" i u njima je sadržan pripadajući PDV. Posebna pogodnost za sve narudžbe koja vrijedi 01.05.2018.-30.06.2018. jest da je dostava besplatna. Dostava se vrši samo na području Republike Hrvatske.

 Zaštita osobnih podataka

 1. Prodavatelj prikuplja osobne podatke Kupaca samo u mjeri koji su nužni za ispunjenje svoje obveze, za informiranje o novim i akcijskim proizvodima te dostavu promotivnih materijala, unaprjeđenje odnosa s Kupcima te radi provjere drugih podataka neophodnih za online kupovinu.

 2. Prodavatelj se obvezuje štiti osobne podatke Kupaca u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka Kupca (osim podataka koji su nužni poslovnim partnerima za izvršavanje dostave kupljenog proizvoda). Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke Kupaca.

 3. Plusios M ne pohranjuje transakcijske podatke Kupaca.

 4. Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka.

​​Ostale odredbe

 1. Prodavatelj daje pravo Kupcima koristiti sve usluge na  "www.vivatap.com.hr" samo za osobne potrebe, u nekomercijalne svrhe. Promjena sadržaja na "www.vivatap.com.hr" u bilo kojem njegovom obliku, zabranjena  je kao i kopiranje, javno izvođenje i sl. Uporaba sadržaja "www.vivatap.com.hr" na drugim web stranicama je zabranjena bez prethodnog odobrenja Plusios M.

 2. Prodavatelj zadržava pravo dati prava za objavljivanje bilo kojeg materijala, dijelova "www.vivatap.com.hr" trećoj osobi samo u slučaju sklopljenog ugovora koji uređuje prava i obveze Prodavatelja i trećeg koji objavljuje informaciju.

 3. Pri kupnji bilo kojeg proizvoda, koji je predmet autorskih prava ili prava intelektualnog vlasništva, Prodavatelj ne daje nikakva dodatna prava korištenja i objavljivanja, osim izrijekom dano pravo ili dozvola od proizvođača / distributera proizvoda.

 4. Kada internetska stranica "www.vivatap.com.hr" odgovarajućim linkovima pruža mogućnost posjeta drugim web stranicama drugih osoba, iste nisu u vlasništvu Prodavatelja i ovi Opći uvjeti u slučaju korištenja predmetnih web stranica na primjenjuju se u odnosu na Prodavatelja i Kupca. Prodavatelj te web stranice ne kontrolira i ne preuzima nikakvu odgovornost za bilo koju od njih ili njihov sadržaj. Posjet tim stranicama u cijelosti je na vlastiti rizik Kupca i Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.

 5. Iako Prodavatelj ulaže izraziti napor kako bi sve objavljene informacije o proizvodu bile točne, moguće je da informacije o određenom proizvodu nisu ažurirane ili točne, a u kom slučaju će Prodavatelj obavijestiti Kupca koji je podnio narudžbu nakon čega Kupac ima pravo ostati kod svoje narudžbe ili je izmijeniti. Fotografije uz proizvode samo su ilustrativne prirode.

 6. Prodavatelj zadržava pravo na objavljivanje sadržaja na engleskom jeziku u slučajevima kada:

a) se radi o nazivu proizvoda, dijelova istih ili funkcija na engleskom jeziku

b)  se radi o izrazima na engleskom jeziku koji su općeprihvaćeni u hrvatskom jeziku odnosno da se radi o zajedničkoj terminologiji

c) postoji rizik da se značajne informacije ne mogu dovoljno precizno prevesti na hrvatski jezik, a da se ne izgubi njihovo značenje i smisao.

Kontakti

Za sve informacije, pohvale, primjedbe, reklamacije kao i svake druge obavijesti Kupci se mogu obratiti Prodavatelju pismenim putem na adresu: Plusios M d.o.o., Stražnjički put 42, 10000 Zagreb.

Značenje izraza navedenih u ovim uvjetima korištenja:

Izjava o zaštiti privatnosti

Plusios M d.o.o., Stražnjički put 42, 10000 Zagreb, OIB: 69017077690 (dalje: "Plusios M" ili "mi") obrađuje osobne podatke korisnika svojih usluga i posjetitelja stranice www.vivatap.com.hr u skladu s važećim propisima Republike Hrvatske kojima je regulirana zaštita osobnih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka 2016/679, Zakon o provođenju Opće EU uredbe o zaštiti osobnih podataka NN-42/2018). Poštujemo Vašu privatnost i obrađujemo osobne podatke pošteno i zakonito, isključivo na temelju valjanih pravnih osnova, odnosno sukladno Vašim suglasnostima za obradu.

Plusios M prikuplja i obrađuje Vaše podatke u sljedeće svrhe:

Kupnja proizvoda
Podatke koje nam dostavite ispunjavanjem Obrasca za narudžbu (poput imena i prezimena, naziva tvrtke, e-mail adrese, adrese isporuke te eventualne informacije sadržane u rubrici za ostavljanje opcionalne poruke prodavatelju, dakle društvu Plusios M d.o.o.) obrađujemo isključivo u svrhu prodaje i dostave robe koju prodajemo. Temeljem našeg legitimnog poslovnog interesa za unapređenjem prodaje, zadržavamo pravo obrade Vaših kontakt podataka (na primjer, e-mail adrese) za slanje obavijesti o promotivnim akcijama koje bi Vas mogle zanimati. U svakom se trenutku imate pravo usprotiviti navedenoj obradi osobnih podataka slanjem pisane obavijesti prodavatelju (elektroničkim putem na adresu vivatap.hr@gmail.com ili poštom na adresu Plusios M d.o.o., Stražnjički put 42, 10000 Zagreb) te Vam u tom slučaju više nećemo slati ovakve obavijesti.

Primanje marketinških poruka
Ako date privolu, Vaše kontakt podatke (e-mail adresu) koristiti ćemo za povremeno slanje obavijesti o novostima u našoj ponudi i posebnim pogodnostima kupnje. U svakom trenutku možete povući danu suglasnost za primanje marketinških obavijesti jednostavnim odabirom opcije odjave u primljenoj poruci ili slanjem pisane obavijesti prodavatelju.

 

Upiti i reklamacije
Kada nam se obratite s upitom, podatke koje nam pri tome dostavite obrađujemo isključivo za pružanje traženih informacija. Nakon odgovora na Vaš upit, dostavljene podatke ćemo obrisati. Osobni podaci koju su nužni za rješavanje reklamacije na proizvod čuvaju se 12 mjeseci od dana zaprimanja sukladno propisima kojima se uređuju prava potrošača.


U svakom trenutku od nas možete zatražiti informaciju o obradi Vaših osobnih podataka i zatražiti ostvarivanje sljedećih prava:

 • pristup podacima koji se odnose na Vas

 • ispravak ili dopunu Vaših osobnih podataka kako bi uvijek bili točni

 • ograničenje obrade osobnih podataka, npr. kada prigovarate točnosti osobnih podataka, a za vrijeme dok ne provjerimo njihovu točnost

 • povlačenje suglasnosti za obradu podataka (npr. za primanje promotivnih poruka)

Korištenje internetske stranice www.vivatap.com.hr

Internetska stranica www.vivatap.com.hr izrađena je i postavljena na web platformi WIX (www.wix.com) koja koristi kolačiće obvezne za cjelovitu funkcionalnost naše web stranice. Na poveznici u nastavku nalaze se detaljno opisana Pravila privatnosti i Politika kolačića platforme WIX: Politika privatnosti

S ciljem kvalitetnije obrade statističkih podataka o posjetiteljima stranice, a koji nisu osobni podaci (na primjer, broj posjeta, geolokacija posjetitelja, intenzitet posjeta pojedinih rubrika stranice), ova stranica koristi web alat Visitor Analytics, o kojem se više može pročitati na poveznici u nastavku: Visitor Analytics

Pregledom ili korištenjem stranice www.vivatap.com.hr dajete suglasnost za korištenje kolačića te za prikupljanje i obradu Vaših prethodno navedenih podataka.

Sve zahtjeve, pritužbe ili upite koji se odnose na obradu i zaštitu osobnih podatka možete uputiti na adresu elektroničke pošte vivatap.hr@gmail.com